RSP:N KUULUMISIA 12/2020

Raudasmäen Sosiaalipalvelut Oy täytti 20 vuotta – juhlavuosi kului työn merkeissä

Tänä vuonna tuli kuluneeksi 20 vuotta Raudasmäen Sosiaalipalvelut Oy:n perustamisesta. Juhlaan oli aihetta kaksinkertaisesti, sillä samaan aikaan omistajayhteisö Raudaskylän Kristillinen opisto täytti sata vuotta. Yhteiselo on alusta saakka hyödyntänyt paikallista yhteisöä, sillä voittoa tavoittelemattomana yhdistyksenä opisto voi ohjata tuotot toiminnan kehittämiseen.

Koronapandemian vuoksi kumpaakaan merkkivuotta ei voitu tänä vuonna näkyvästi juhlistaa.

”Juhlavuoden varrelle oli opiston kanssa suunniteltu yhteisiä tilaisuuksia, mutta niitä ei luonnollisesti ole voitu järjestää. Opiston satavuotisjuhla on siirretty pidettäväksi 22.8.2021, ja samassa yhteydessä on tarkoitus tuoda esiin myös Raudasmäen Sosiaalipalvelujen juhlavuotta”, toimitusjohtaja ja rehtori Pekka Härkönen kertoo.

Juhlavuosi onkin Raudaskylällä kulunut työn merkeissä. Tärkeitä avauksia ovat Kelan järjestämät Nuotti-valmennus ja Työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus (TEAK). Niissä yhdistyvät RSP:n ammatillinen osaaminen ja opiston tarjoamat työllisyyspalvelut.

Raudasmäen Sosiaalipalveluissa on lastensuojelupalveluiden rinnalla kehitetty muun muassa kotiin tehtävää avotyötä, sosiaalihuoltolain mukaista perhetyötä ja tukihenkilötoimintaa. Uuteen toimintavuoteen lähdetään tilanteessa, jossa kaikille palveluille on paljon tarvetta.

”Palvelujen kysyntä on muistutus siitä, että tämä on valtavan tärkeää työtä, johon pitää suunnata voimavaroja koronatilanteesta huolimatta”, vastaava ohjaaja Jussi Kujala toteaa.