Villamiina

previous arrow
next arrow
Shadow
Slider

Lastensuojeluyksikkö VILLAMIINA

Villamiina on Raudasmäen Sosiaalipalvelut Oy:n omistama lastensuojeluyksikkö Isokoskella. Villamiina on toiminut vuodesta 2000. Yksikkö sijaitsee maaseudulla, luonnonkauniissa miljöössä. Matkaa Ylivieskan keskustaan on n. 18 km.

Villamiina toimii ajanmukaisesti saneeratussa satavuotisessa, tunnelmallisessa hirsirakennuksessa. Talossa on useita yhteisiä tiloja, joista keittiö on kodin sydän. Jokaiselle lapselle on varattu oma huone. Huoneet ovat tilavia, joten tarvittaessa sisarukset voivat nukkua samassa huoneessa. Pihapiirin lisärakennuksessa on sauna ja pesutilat, erilaisia harrastustiloja, toiminnallisia tiloja sekä neuvottelutiloja.

Villamiina on 7-paikkainen lastensuojeluyksikkö, joka tarjoaa  laadukkaita ympärivuorokautisia lastensuojelun palveluita avohuollon tukitoimina sijoitetuille ja huostaanotetuille lapsille ja nuorille.  Villamiinassa on myös tukikotitoimintaa. Villamiinan yhteydessä on kaksi tukiasuntoa itsenäistymässä oleville nuorille sekä kolme perheasuntoa tukea tarvitseville perheille.