Yritys
Yritys2
Yritys3
previous arrow
next arrow
Shadow

RAUDASKYLÄN RAUHASSA

Villamiina ja Viljami ovat Raudasmäen Sosiaalipalvelut Oy:n omistamia 7-paikkaisia lastensuojeluyksiköitä Ylivieskan Raudaskylällä; Isokoskella ja Raudasmäellä. Yksiköt ovat vastaanottaneet lapsia vuodesta 2000. Lastensuojeluyksiköt sijaitsevat maaseudulla luonnonkauniissa miljöössä. Matkaa Ylivieskan keskustaan on noin 15 km. Viljamin yhteydessä on 5 tukikotipaikkaa tukea tarvitseville lapsille arkena tai viikonloppuna. Viljamiin ohjataan lasten kiireelliset sijoitukset.

Vaapukka on 6-paikkainen lyhytaikaisen hoidon yksikkö Villamiinan yhteydessä. Vaapukassa tarjotaan tukikotitoimintaa tukea tarvitseville lapsille sekä lyhytaikaisia sijoituspaikkoja ympäri vuorokauden.

Villamiinan pihapiirissä toimiva perhepalveluyksikkö Vanamo tarjoaa perheiden- ja nuorten palveluita yksikön asunnoissa sekä avopalveluna asiakkaiden omassa arkiympäristössä.

Kouluikäiset lapset käyvät koulussa ja pienemmille järjestetään virikkeistä toimintaa päivän ajalle. Sekä tukikotipäivinä että sijoituksen aikana toimitaan perhettä tukien. Perheen omia voimavaroja vahvistetaan ja vanhemmuuden haasteita käsitellään avoimesti yhdessä. Asiakassuunnitelmapalaverissa sovitaan toiminnan tavoitteista ja keinoista tavoitteiden saavuttamiseksi. Toiminta on avointa ja läpinäkyvää. Lapsi on keskiössä ja hänellä on oikeus kokea itsensä tärkeäksi ja arvokkaaksi.

Yksiköissä lapsi kohdataan yksilöllisesti, hänen henkilökohtaiset tarpeensa huomioiden. Lasten arjessa on säännöllinen rytmi ja arki on ennakoitavaa. Lapsen arkeen tarjotaan turvaa ja tunnetyöskentelyä sekä riittävästi muuta aktiviteettia.

Yksiköiden toiminnasta huolehtivat alan koulutuksen omaavat, työhönsä sitoutuneet, pitkäaikaiset ja kokeneet ohjaajat.